Universiteit van Nederland lanceert virtuele collegezaal

1_susxv5CTVdaM9sLTB2ZePw.png
  • png

Vandaag lanceren we de nieuwe virtuele collegezaal van de Universiteit van Nederland. Met behulp van 3D-objecten, animaties en panoramafoto’s was een college bekijken nog nooit zo leerzaam. Onze inspirerende colleges van topwetenschappers nemen we vanaf nu op zonder publiek in een greenscreen-studio.

Het zijn gekke tijden, maar ook tijden waarin we creatief kunnen zijn en innoveren. Omdat we de videocolleges van Universiteit van Nederland op dit moment niet in onze geliefde Club Air kunnen opnemen met publiek, hebben we dit nieuwe plan ontwikkeld.

Vanaf nu is er elke week een nieuw college te zien zoals je van ons gewend bent, in een nieuw virtueel jasje.

Nieuwsgierig? In het eerste college legt werktuigbouwkundige Jurnan Schilder van de Universiteit Twente uit wat gitaarmuziek en achtbanen met elkaar te maken hebben.

Wat onthult gitaarmuziek over de bouw van achtbanen?

In de virtuele collegezaal zijn de mogelijkheden eindeloos

We maken gebruik van nieuwe technieken om het verhaal van de wetenschapper nog beter uit te leggen. Op de afbeelding hieronder zie je bijvoorbeeld een 3D-model van een brein, dat we kunnen roteren en uit elkaar kunnen halen om bepaalde gebieden beter te laten zien.

1_n6frgcApJBtedn3yF4glMQ.png
  • png

Of wat dacht je van drie levensgrote bewegende robots om aan te tonen hoe mensen reageren op verschillende soorten robots?

1_bTp5NEJWXrkYkeIr2_lDqQ.png
  • png

Naast het werken met 3D-modellen stelt de nieuwe collegezaal ons ook in staat je mee te nemen naar plekken waar je normaal niet zomaar komt. Zo hebben we voor een college over Big-data een echt datacentrum gebouwd.

1_8HJcZfAFhdB1RIDj0SyErg.png
  • png

We hebben in een korte tijd veel geleerd over het werken met 3D-objecten om zo betere verhalen te vertellen. Maar we weten ook: dit is pas het begin van wat er mogelijk is.

Bij de Universiteit van Nederland werken we dagelijks met een kleine clubje wetenschapsfanaten aan de beste manier om wetenschap op een leuke manier bij de mensen thuis te krijgen. In onze ogen is deze nieuwe virtuele collegezaal een fantastische aanwinst.

Het was hard werken om in zo’n korte tijd om te schakelen van het opnemen met publiek naar een compleet virtuele collegezaal. Ik ben dan ook erg blij en dankbaar dat op deze manier onze gemiddeld 900.000 kijkers nog steeds elke week een nieuw college kunnen blijven kijken.

Contactgegevens

Ontvang het laatste Universiteit van Nederland nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL