Over Universiteit van Nederland

Leer ons beter kennen.

Universiteit van Nederland: wat waar hoe?

In 2013 bedachten oprichters Alexander Klöpping en Marten Blankesteijn het volgende: aan Nederlandse universiteiten worden zóveel interessante colleges gegeven. Waarom is die kennis alleen beschikbaar voor een handjevol studenten? Waarom kan niet heel 't land daarvan meegenieten? Zo gezegd zo gedaan en de stichting Universiteit van Nederland was geboren.

Inmiddels zijn we meer dan 800 colleges en 40 miljoen views verder. And counting. We zijn een volledig onafhankelijke redactie bestaande uit jonge enthousiastelingen met een gemeenschappelijke missie: wetenschap is te gek en iedereen moet dat weten. Samen met de veertien universiteiten in Nederland zorgen wij dat betrouwbare wetenschappelijke kennis bij jou komt.

Wil je ons bereiken?
Mail naar info@universiteitvannederland.nl

Het laatste Universiteit van Nederland nieuws

Universiteit van Nederland eerste videopodcast op Spotify

Deze week is de videopodcast functionaliteit van Spotify live gegaan in Nederland. Het geeft podcasters de mogelijkheid om ook video toe te voegen binnen de Spotify omgeving. De Universiteit van Ne...

Universiteit van Nederland lanceert podcast voor je ogen (en oren)

De Universiteit van Nederland komt met een compleet nieuwe podcast-serie die je ook kan bekijken. Leer gratis van topwetenschappers.

Universiteit van Nederland wint de Irispenning 2022

Bij de Universiteit van Nederland maken we elke dag wetenschap toegankelijk voor een groot publiek. In nog geen tien jaar tijd keken en luisteren Nederlanders bijna 50 miljoen keer naar onze video'...

Ontvang het laatste Universiteit van Nederland nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL