Over Universiteit van Nederland

Leer ons beter kennen.

Universiteit van Nederland: wat waar hoe?

In 2013 bedachten oprichters Alexander Klöpping en Marten Blankesteijn het volgende: aan Nederlandse universiteiten worden zóveel interessante colleges gegeven. Waarom is die kennis alleen beschikbaar voor een handjevol studenten? Waarom kan niet heel 't land daarvan meegenieten? Zo gezegd zo gedaan en de stichting Universiteit van Nederland was geboren.

Inmiddels zijn we meer dan 800 colleges en 40 miljoen views verder. And counting. We zijn een volledig onafhankelijke redactie bestaande uit jonge enthousiastelingen met een gemeenschappelijke missie: wetenschap is te gek en iedereen moet dat weten. Samen met de veertien universiteiten in Nederland zorgen wij dat betrouwbare wetenschappelijke kennis bij jou komt.

Wil je ons bereiken?
Mail naar info@universiteitvannederland.nl

Het laatste Universiteit van Nederland nieuws

Special: Hoe is het conflict tussen Israëliërs en Palestijnen ontstaan?

In deze 15 minuut durende explainer special voor het AD en de Universiteit van Nederland wordt het Israël-Palestina conflict in begrijpbare taal uitgelegd.

Universiteit van Nederland komt met wekelijkse serie op AD.nl, de AD app en Youtube over actuele ...

De Universiteit van Nederland, een samenwerkingsverband tussen veertien Nederlandse universiteiten, komt met een gloednieuwe serie. Iedere week zie je op dinsdag op onze website een nieuw...

De Universiteit van Nederland wint Dutch Podcast Award 🏆

Dank aan iedereen die op ons gestemd heeft!

Ontvang het laatste Universiteit van Nederland nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL