Over Universiteit van Nederland

Leer ons beter kennen.

Universiteit van Nederland: wat waar hoe?

In 2013 bedachten oprichters Alexander Klöpping en Marten Blankesteijn het volgende: aan Nederlandse universiteiten worden zóveel interessante colleges gegeven. Waarom is die kennis alleen beschikbaar voor een handjevol studenten? Waarom kan niet heel 't land daarvan meegenieten? Zo gezegd zo gedaan en de stichting Universiteit van Nederland was geboren.

Inmiddels zijn we meer dan 800 colleges en 40 miljoen views verder. And counting. We zijn een volledig onafhankelijke redactie bestaande uit jonge enthousiastelingen met een gemeenschappelijke missie: wetenschap is te gek en iedereen moet dat weten. Samen met de veertien universiteiten in Nederland zorgen wij dat betrouwbare wetenschappelijke kennis bij jou komt.

Wil je ons bereiken?
Mail naar info@universiteitvannederland.nl

Het laatste Universiteit van Nederland nieuws

Universiteit van Nederland zet de tijd stil in Carré

Universiteit van Nederland viert 10-jarig jubileum in Carré met een bijzondere show. Ontdek tijd, wetenschap en muziek met topwetenschappers zoals Erik Scherder. Tickets beschikbaar!

Ontdek de chemie van koken met de Universiteit van Nederland Kookshow

Universiteit van Nederland lanceert de Kookshow! Ontdek de wetenschap achter koken met experts. Bekijk nu de eerste aflevering op YouTube of luister via je podcast-app.

Bloody Science: Waarom we nog zo weinig weten over menstruatie

De Universiteit van Nederland onthult op Wereld Menstruatiedag 2024 de podcast 'Bloody Science' over de kenniskloof rondom de vrouwelijke cyclus.

Ontvang het laatste Universiteit van Nederland nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL