Over Universiteit van Nederland

Leer ons beter kennen.

Universiteit van Nederland: wat waar hoe?

In 2013 bedachten oprichters Alexander Klöpping en Marten Blankesteijn het volgende: aan Nederlandse universiteiten worden zóveel interessante colleges gegeven. Waarom is die kennis alleen beschikbaar voor een handjevol studenten? Waarom kan niet heel 't land daarvan meegenieten? Zo gezegd zo gedaan en de stichting Universiteit van Nederland was geboren.

Inmiddels zijn we meer dan 800 colleges en 40 miljoen views verder. And counting. We zijn een volledig onafhankelijke redactie bestaande uit jonge enthousiastelingen met een gemeenschappelijke missie: wetenschap is te gek en iedereen moet dat weten. Samen met de veertien universiteiten in Nederland zorgen wij dat betrouwbare wetenschappelijke kennis bij jou komt.

Wil je ons bereiken?
Mail naar info@universiteitvannederland.nl

Het laatste Universiteit van Nederland nieuws

Wetenschap: 'We leven ín Media'

Wetenschapsshow in het Mediamuseum van het Instituut voor Beeld & Geluid.

De wetenschapsshow over media

We leven in een Mediaverse. De mens kan niet meer zonder media, we zijn ermee vergroeid. En dus is het hoog tijd om media eens nader te onderzoeken.

Begrijp het nieuws van morgen beter met Voorkennis

Explainers volgen meestal het nieuws, Voorkennis bereidt je voor op het nieuws in de nabije toekomst. Wat gebeurt er als er een ruimteoorlog uitbreekt? Hoe blijft de flitsstad leefbaar? En gaan we ...

Ontvang het laatste Universiteit van Nederland nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL