Op de proef gesteld 2 copy 18.x (converted)_Header_2023-01-31_12.52.25.png
  • png

Auto over de kop, dankzij MasterMilo en Universiteit van Nederland

Met hulp van de wetenschap gaat een jongensdroom van Youtuber MasterMilo in vervulling: hij heeft een autoschommel gebouwd die over de kop gaat. De 360 graden schommel is 12 meter hoog. Nooit eerder lukte het iemand om dit te maken. Het was er niet geweest zonder de hulp van de wetenschap! Universiteit van Nederland koppelde MasterMilo aan werktuigbouwkundige Volkert van Wijk van de TU Delft. Hij rekende de hele constructie door en hielp MasterMilo met het ontwerp en bouwen. 

In een nieuwe aflevering van Op de Proef Gesteld zie je hoe Volkert en MasterMilo samen de perfecte constructie te bouwen. Want hoe zorg je ervoor dat zo’n gigantisch bouwwerk precies goed in balans en veilig is? Volkert heeft zijn berekeningen erop los gelaten om te kijken hoe je met zo min mogelijk materiaal een stevige constructie kan bouwen die tegelijkertijd ook de bijkomende G-krachten aankan. Samen hebben ze nu het eerste ritje gemaakt. 

Samenwerking MasterMilo, TU Delft & Universiteit van Nederland

Samenwerking MasterMilo, TU Delft & Universiteit van Nederland

Master Milo & TU Eindhoven: Rijden we straks allemaal met losse handen?

Eerder dook MasterMilo al onze podcaststudio in met werktuigbouwkundige Tom van der Sande van de TU/Eindhoven. Ook in deze podcastaflevering van Op de proef gesteld koppelen we twee ogenschijnlijk verschillende werelden aan elkaar: die van bekende youtubers en wetenschappers. MasterMilo kan bij Tom terecht met al zijn vragen stellen over zelfrijdende auto's, zoals: kan hij straks een dutje doen en slapend aankomen op zijn bestemming? En hoe kan dat dan allemaal veilig?

Over Op de Proef Gesteld

In deze nieuwe serie stappen 7 Youtubers rechtstreeks in de wereld van de wetenschap. Onder begeleiding van topwetenschappers van de Nederlandse universiteiten worden o.a. Govert Sweep, Gwen van Poorten, Gamemeneer, Beautygloss en de Gierige Gasten op de proef gesteld door de wetenschap in hun zoektocht naar antwoorden op de meest bizarre vraagstukken. Samen komen ze tot conclusies, inzichten en antwoorden die beide partijen nauwelijks voor mogelijk hielden.

Wil je meer weten over dit project? Neem contact op met Loes van Langen via loes@universiteitvannederland.nl

Contactgegevens

Ontvang het laatste Universiteit van Nederland nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL