Universiteit van Nederland wint de Irispenning 2022

Bij de Universiteit van Nederland maken we elke dag wetenschap toegankelijk voor een groot publiek. In nog geen tien jaar tijd keken en luisteren Nederlanders bijna 50 miljoen keer naar onze video's en podcasts. Daarom heeft de jury van de Irispenning ons bekroond. Yes!

De Universiteit van Nederland is een platform waar wetenschappers van alle onze universiteiten hun kennis delen met heel Nederland. Van sociale wetenschappen tot natuurkunde en van filosofie tot technologie. Per maand worden meer dan 1,2 miljoen podcasts en video’s van UvNL geluisterd en bekeken. De jury van de Irispenning over ons: ‘UvNL is een universiteit met openstaande deuren, een fantastisch breed venster op de wereld en met uitstekende antennes die tot diep in de maatschappij reiken.’ Het volledige juryrapport en meer informatie over de Irispinning is te vinden op de website van De Avond van Wetenschap & Maatschappij.

L1110815.png
  • png

Op de foto van links naar rechts: Louise Gunning-Schepers (juryvoorzitter), Robbert Dijkgraaf (minister OCW), Maurice van Wordragen (directeur UvNL) en Alexander Klöpping (oprichter).

Fotograaf: Roemer Overdiep

De Irispenning is op de Avond van Wetenschap & Maatschappij uitgereikt in de Pieterskerk in Leiden. Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Robbert Dijkgraaf geeft hem aan Maurice van Wordragen (directeur UvNL) en Alexander Klöpping (oprichter).

WhatsApp Image 2022-10-10 at 21.39.45.jpeg
  • jpeg
Screenshot 2022-10-11 at 14.33.42.png
  • png

Contactgegevens

Ontvang het laatste Universiteit van Nederland nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL