persbericht.jpg
  • jpg

Universiteit van Nederland lanceert podcast voor je ogen (en oren)

De Universiteit van Nederland komt met een compleet nieuwe podcast-serie die je ook kan bekijken. Het team van de UvNL bezoekt elke week de beste wetenschappers om het antwoord te vinden op spraakmakende vragen. 

“Onze redacteuren duiken in laboratoriums, zitten in vliegsimulatoren en staan naast dodo-skeletten. Of ze stellen zichzelf beschikbaar aan de wetenschap als proefkonijn.” vertelt Merijn Doggen, hoofdredacteur van Universiteit van Nederland. In de podcast krijg je het hele verhaal mee, je mist niets van de passie van de wetenschapper. En voor videoliefhebbers is het ook een feest om te kijken. Geen mensen aan een tafel met een microfoon, maar de wetenschap van dichtbij aangevuld met fijne animaties.

De nieuwe show is een uitbreiding op het kenmerkende Universiteit van Nederland college format. “De afgelopen tien jaar zijn die in totaal ruim 50 miljoen keer beluisterd of bekeken. We spelen met deze nieuwe videopodcast-serie in op de trend dat de scheiding tussen audio en video steeds meer verdwijnt. Spotify biedt binnenkort een videopodcastfunctie en op YouTube zijn podcasts het snelst groeiende genre.”, aldus Maurice Wordragen, directeur UvNL. Het zijn twee vormen van content in één: je luistert in de auto onderweg en thuis op de bank kan je kijken. Wat het beste uitkomt.

Klik hier voor de live première op Youtube. Op 6 november om 10:00 uur.

Screenshot 2022-11-02 at 15.47.05.png
  • png

Iedere zondag komt een aflevering online waarin je op verhalende wijze in 10 minuten een stukje slimmer wordt en beter geïnformeerd bent. We gaan zoals je van ons gewend bent de diepte in, maar het blijft toegankelijk voor iedereen. De eerste drie afleveringen gaan over;

- Waarom wil een Nederlandse wetenschapper naar de maan om bewijs te vinden voor de oerknal?

- Hoe de komst van Nederlanders, het einde van de dodo betekende.

- Van geluid word je meestal wakker, maar wetenschappers hebben een manier gevonden om juist dieper te slapen met geluid.

Alle afleveringen zijn als podcast te beluisteren in je favoriete podcast app, en als video te bekijken op Youtube en binnenkort ook via de nieuwe videofunctie van Spotify.

Over ons

De Universiteit van Nederland is een stichting. De stichting heeft een onafhankelijke redactie die elke week podcasts, video’s en social posts maakt over wetenschappelijke onderwerpen. Wij geloven dat iedereen moet kunnen leren van de topwetenschappers die we hebben in Nederland. Zonder collegegeld of tentamens. Wij zijn de universiteit voor iedereen.

Contactgegevens

Ontvang het laatste Universiteit van Nederland nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL