UvNLxSpotify.png
  • png

Universiteit van Nederland eerste videopodcast op Spotify

Deze week is de videopodcast functionaliteit van Spotify live gegaan in Nederland. Het geeft podcasters de mogelijkheid om ook video toe te voegen binnen de Spotify omgeving. De Universiteit van Nederland podcast zit bij de eerste videopodcasts gelanceerd in Nederland. Eerder was de functie alleen in enkele Engelstalige landen beschikbaar.

Op 6 november lanceerde we met de Universiteit van Nederland ons nieuwe format, geschikt voor zowel podcast als video. We spelen met deze nieuwe videopodcast-serie in op de trend dat de scheiding tussen audio en video steeds meer verdwijnt. Of zoals Elger van der Wel schreef in zijn bekende nieuwsbrief over innovatie in de journalistiek en media:

De Universiteit van Nederland, bekend van de korte online colleges van Nederlandse wetenschappers, heeft een interessant nieuw format ontwikkeld. Het is een combinatie van een podcast en een video. Nu is een videopodcast op zich niets nieuws, YouTube staat er vol mee, maar het gaat hier niet om pratende mensen aan een tafel. De videoversie lijkt op een prachtig gedraaide en gemonteerde video die is verrijkt met animaties, je hebt helemaal niet door dat het een podcast is. Totdat je naar de audioversie luistert (of je ogen dichtdoet), dan luister je naar een korte podcast, zonder dat je doorhebt dat er beeld bij hoort. Elger van der Wel

Bekijk hier de eerste videopodcast afleveringen op Spotify:

Iedere zondag komt er een nieuwe aflevering online. Op Spotify en op Youtube.

Screenshot 2022-11-24 at 18.16.44.png
  • png

Contactgegevens

Ontvang het laatste Universiteit van Nederland nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL