Webbanner.jpg
  • jpg

Universiteit van Nederland LIVE presenteert

Nieuwe wetenschapsshow over media

>> Koop hier je kaartje <<

We leven in een Mediaverse. De mens kan niet meer zonder media, we zijn ermee vergroeid. En dus is het hoog tijd om media eens nader te onderzoeken. Welke invloed heeft media op ons? En hoe is die invloed aan het veranderen?

Vanuit het Mediamuseum in het Instituut voor Beeld & Geluid (Hilversum) duiken we op 13 maart een avond lang de Mediaverse in. Dat doen we met vijf wetenschappers die vanuit totaal verschillende invalshoeken de mediawereld bekijken. Van tv tot TikTok en van geschiedenis tot wiskunde alles komt voorbij.

Line-up

Alle belangrijke thema's van deze tijd komen voorbij, zoals AI, de Metaverse, diversiteit en filterbubbels. Zoals altijd goed onderbouwd met wetenschap en in de juiste context geplaatst. Dat doen we onder andere met: hoogleraar wiskunde Sandjai Bhulai (Vrije Universiteit), hoogleraar strategisch design Deborah Nas (TU Delft) en hoogleraar Mediastudies Mark Deuze (Universiteit van Amsterdam).

Nieuwe namen

We kunnen nu ook de twee andere topwetenschappers bekendmaken.

- Maarten Lamers een onderzoeker van de Universiteit Leiden die informatica combineert met speels denken. Hij is bij uitstek de man die ons kan vertellen hoe creatief A.I. nu daadwerkelijk is.

- Serena Daalmans is diversiteits-onderzoeker aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Zij turft hoe het is gesteld op tv en streamingsdiensten met diversiteit. En kan ook duidelijk maken waarom het zo belangrijk is om verschillende mensen in zoveel mogelijk verschillende rollen te zien in media.

Alle info op een rijtje:

๐Ÿ—“๏ธ Datum: Maandag 13 maart

โฑ๏ธ Tijd: 19:45 uur

๐Ÿ›๏ธ Locatie: Beeld & Geluid in Hilversum

๐Ÿ’ฐ Tickets: โ‚ฌ15,

Tickets:

De show begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur.

>>Klik hier om een kaartje te kopen<<

Bereikbaarheid:

Ons adres is Media Parkboulevard 1, 1217 WE. (Op oudere navigatiesystemen Sumatralaan 45, 1217 GP.) Beeld & Geluid staat tegenover NS-station Hilversum Media Park.

Parkeren:

De inrit van de parkeergarage van Beeld & Geluid vind je direct na ons gebouw aan je linkerzijde. Het tarief is โ‚ฌ 1,50 per uur (max. dagtarief โ‚ฌ 9,00). De garage beschikt over twee oplaadpalen voor elektrische auto's. Geen plek? Probeer dan parkeerdek A op het Media Park.

Contactgegevens

Ontvang het laatste Universiteit van Nederland nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL