Universiteit van Nederland gaat de theaters in met nieuwe wetenschapsshow

UvNL LIVE logo.png
  • png

De Universiteit van Nederland bestaat deze herfst tien jaar en dat moet gevierd worden! Vanaf september gaat de Universiteit van Nederland op tournee door het hele land met een nieuwe show: Wetenschap voor Iedereen. Voor het eerst gaan wee met topwetenschappers het theater in om de leukste theatercolleges te geven.

Comedian Fuad Hassen presenteert deze liveshow, waarbij hij zorgt voor samenhang tussen de verschillende theatercolleges. Geen ellenlange praatjes, maar boeiende verhalen waar je wat van opsteekt en om kan lachen. Wetenschap blijkt soms verrassender dan je denkt.

Tijdens Universiteit van Nederland LIVE krijg je drie verrassende theatercolleges met experimenten over thema's als geld, liefde & seks, natuurkunde, geschiedenis, ruimtevaart en talloze andere onderwerpen. Alle colleges beantwoorden een prangende vraag, zoals: Zijn we wel echt zo vrij als we denken? En: Hoe komt het dat je meer water gebruikt dan je denkt? Elke avond is anders, dus je kunt best meer dan eens komen kijken.

De Universiteit van Nederland LIVE komt naar Den Bosch, Eindhoven, Venlo, Maastricht, Cappele a/d IJssel, Tilburg, Breda, Nijmegen, Amsterdam, Delft, Leeuwarden, Utrecht, Enschede, Zwolle, Naaldwijk, Sneek, Amersfoort, Roosendaal, Nieuwegein, Hoofddorp, Zoetermeer en Heerlen.

Op uvnl.nl/theater vind je alle speeldata en informatie over ticketverkoop.

LinkedIn (1).jpg
  • jpg

'Wetenschap voor iedereen' is een samenwerking tussen de Universiteit van Nederland en de stichting Theatermakers En Publiek. De boekingen worden gedaan door buro stek en de regie is in handen van Audrey Bolder.

Over Universiteit van Nederland:

De Universiteit van Nederland helpt iedereen de wereld beter te begrijpen. We vertellen je wat je wil weten, en alles waarvan je nog niet eens wist dat je โ€˜t wilde weten. Geen enkele vraag blijft onbeantwoord in onze videoโ€™s en podcasts die maandelijks 1,2 miljoen keer worden afgespeeld.

Screenshot 2023-05-17 at 14.39.54.png
  • png

Downloaden de flyer:

UvNL-Theaterposter.png
  • png

Contactgegevens

Ontvang het laatste Universiteit van Nederland nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL