Podcasts en video's vanaf Lowlands

Bij de Universiteit van Nederland is Lowlands nog niet voorbij!

Lowlands U.jpeg
  • jpeg

De redactie van de Universiteit van Nederland heeft wetenschappers gevolgd tijdens hun onderzoek op festival Lowlands; Met de bezoekers als proefkonijnen. Wat is er onderzocht? En wat zijn de (mogelijke) uitkomsten? Je hoort en ziet het de komende weken in de podcasts en video's van de Universiteit van Nederland.

We trappen af met een videopodcast vol irritante muggen. Want waarom bijten muggen de ene persoon wel en de andere niet? Om daar antwoord op te geven, hebben onderzoekers van de Radboud Universiteit honderden festivalgangers laten besnuffelen door muggen. Zo willen ze erachter komen of douchen, alcohol en/of drugs je aantrekkelijker maken voor een mug of juist niet.

Onderzoek: waarom muggen steken

Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg: "We weten dat we niet alles weten. Dat we nog lang niet genoeg weten, maar we doen ons best samen. Wetenschap is de enige betrouwbare manier om een op feiten gebaseerde maatschappij op te bouwen, om richting te geven aan beslissingen, beleid en keuzes die ons allen aangaan. Lowlands wil daar graag aan meewerken door een platform te bieden voor wetenschappelijk onderzoek en het maatschappelijk belang dat universiteiten, wetenschappers en studenten hebben, zichtbaar te maken."

Op woensdag 4 september volgen we onderzoeker Tinka van Trier van Amsterdam UMC. Zij onderzoekt hoe het geluid van muziek je hart beïnvloedt. Liedjes kunnen in de toekomst misschien zelfs als medicijn worden voorgeschreven in plaats van sommige pillen. Waar kun je dat beter doen dan op een van de grootste muziekfestivals van Nederland? Op Lowlands wemelt het van de proefkonijnen.

DSC_0537.JPG
  • JPG
DSC_0537.JPG

De andere producties, over wat poep en persoonlijkheid met elkaar te maken hebben en hoe je samen met planten muziek kan maken, verschijnen later deze maand. Wil je niets missen? Abonneer je dan op het podcast- en YouTube-kanaal van de Universiteit van Nederland, zodat je nog langer kunt genieten van Lowlands.

Contactgegevens

Ontvang het laatste Universiteit van Nederland nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL