Wetenschappelijk koken in de kookshow van de Universiteit van Nederland

Universiteit van Nederland presenteert: de Kookshow! Want iedereen die kookt is - ongemerkt - een chemicus.

Elke dag ben jij bezig met allerlei scheikundige processen in je eigen keuken. En wanneer je weet welke chemie precies gaande is in je pannen en potten, snap je beter waarom we dingen lekker vinden. Zo wordt koken veel leuker en makkelijker! In deze serie onderzoeken we de wetenschappelijke wereld achter voedsel.

Kraakt_LekkerYoutube.jpg
  • jpg

Heb je je namelijk ooit afgevraagd welke zintuigen allemaal invloed hebben op hoe lekker je iets vindt? Waarom je na het eten toch altijd nog ruimte hebt voor een toetje? En over toetjes gesproken, sinds wanneer eten we die?

Samen met scheikundige Marthe Walvoort (Rijksuniversiteit Groningen), historicus Kim Beerden (Universiteit Leiden) en voedingspsycholoog Remco Havermans (Universiteit Maastricht) beantwoorden we deze vragen in drie afleveringen. De eerste videopodcast staat al online en kan je bekijken op Youtube of beluisteren in je favoriete podcast-app. Schuif aan!

Waarom je chips proeft met je oren

Aflevering twee komt 21 juli online en aflevering 3 de week erop.

Contactgegevens

Ontvang het laatste Universiteit van Nederland nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL