Universiteit van Nederland presenteert: de Kookshow! Want iedereen die kookt is - ongemerkt - een chemicus.
Elke dag ben jij bezig met allerlei scheikundige processen in je eigen keuken. En wanneer je weet welke chemie precies gaande is in je pannen en potten, snap je beter waarom we dingen lekker vinden. Zo wordt koken veel leuker en makkelijker! In deze serie onderzoeken we de wetenschappelijke wereld achter voedsel.
Heb je je namelijk ooit afgevraagd welke zintuigen allemaal invloed hebben op hoe lekker je iets vindt? Waarom je na het eten toch altijd nog ruimte hebt voor een toetje? En over toetjes gesproken, sinds wanneer eten we die?
Samen met scheikundige Marthe Walvoort (Rijksuniversiteit Groningen), historicus Kim Beerden (Universiteit Leiden) en voedingspsycholoog Remco Havermans (Universiteit Maastricht) beantwoorden we deze vragen in drie afleveringen. De eerste videopodcast staat al online en kan je bekijken op Youtube of beluisteren in je favoriete podcast-app. Schuif aan!
Contactgegevens
-
- Merijn Doggen
- Hoofdredacteur Universiteit van Nederland
- merijn@universiteitvannederland.nl