RareJongensS2-hero-template.jpg
  • jpg

Rare Jongens lossen persoonlijke problemen op.

Welke oplossing hadden de Romeinen voor het woningtekort?

Het woningtekort, de Amerikaanse verkiezingen, globalisering er zijn nog genoeg onderwerpen van nu waar de Rare Jongens met de blik van de Romeinen naar kunnen kijken. Hoog tijd dus voor een tweede seizoen van de succesvolle podcastserie van de Radboud Universiteit en de Universiteit van Nederland. De eerste aflevering staat online!

In Rare Jongens vertelt historicus Olivier Hekster (Radboud Universiteit) hoe de Romeinen omgingen met dingen waar we ook nu mee te maken hebben. Samen met Merijn Doggen (Universiteit van Nederland) bekijkt hij tweewekelijks onze tijd door de bril van de Romeinen.

'Na één seizoen en ruim een kwart miljoen luisteraars voelde het niet alsof we klaar waren', vertelt Merijn Doggen. ‘Kijk bijvoorbeeld naar het wantrouwen in de overheid of het woningtekort, dat zijn zaken waar ook de Romeinen mee te maken hadden’, vult Olivier Hekster aan.

Nieuw: Romeinse hulp bij persoonlijke problemen van luisteraars

In Helpdesk Rome duikt Olivier dit seizoen de Romeinse geschriften op zoek naar oplossingen voor persoonlijke problemen van luisteraars. Dus heb je relatieproblemen? Stress? Kan je niet slapen? Olivier gaat je helpen. 'Ik kan niet garanderen dat Romeinse methodes echt werken, sterker nog, het zou je problemen zelfs groter kunnen maken, maar ik ga m'n best doen', legt Olivier uit.

Rare Jongens is een samenwerking tussen de Radboud Universiteit en de Universiteit van Nederland. Afleveringen verschijnen tweewekelijks vanaf 3 september in Apple Podcasts, Spotify en in andere podcast-apps.

Schermafbeelding 2024-08-28 om 12.01.25.png
  • png

Contactgegevens

Ontvang het laatste Universiteit van Nederland nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL